Leuven is eerste stad met kleurrijke schoolstraten

Kirsten Bosmans
2 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Een verkeersveilige schoolomgeving voor elke leerling van een Leuvense basisschool is een prioriteit voor het stadsbestuur van Leuven. Daarom heeft de stad samen met scholen, ouders en leerlingen het ‘Plan Veilig naar school’ uitgewerkt. Hiermee wordt gezorgd voor een reeks ingrepen die de veiligheid rondom de scholen sterk verhoogt.

Het ‘Plan Veilig naar School’, dat tot stand kwam na een uitgebreide bevraging in het Leuvense schoollandschap, heeft de ambitie om zoveel mogelijk knelpunten aan de schoolpoort of in de ruime schoolomgeving weg te werken. Eén van de actiepunten die er als prioriteit uit kwam is het verbeteren van de zichtbaarheid.

Samen met de Voetgangersbeweging, die eerder al de bekende Octopuspaal bedacht, ontwierp de stad Leuven een kleurrijke markering die op het wegdek wordt aangebracht bij het begin en het einde van een schoolzone. Leuven is de eerste stad waar deze markeringen verschijnen en wil hiermee ook andere steden en gemeenten inspireren om hun schoolomgevingen te verbeteren.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans