FOTOREPORTAGE: Dit was Hapje Tapje, 60.000 bezoekers genoten

De typische Barmannenrace mocht niet ontbreken op Hapje Tapje 2022

De Leuvenaars konden vandaag,zondag 30 juli,  weer flink genieten van de zon, heerlijk eten en drinken aan de verschillende standjes die het centrum rijk was. Kortom het was weer tijd voor Hapje Tapje. Er werd afgesloten met enkele sfeervolle optredens. Geniet even mee van onderstaande fotoreportage.

Leuven moest het twee jaar zonder Hapje-Tapje stellen, maar honger is de beste saus.

“De 32ste editie was een schot in de roos”, vertelt Kris Peeters van vzw Leuvenement. “Onder een stralende zon boden de Leuvense chefs smaakvolle hapjes aan democratische prijzen. Op de Oude Markt was er een biermarkt in openlucht, waar je meer dan tachtig speciaalbieren kon degusteren.”

Uitgebreid culinair parcours

Het culinair parcours van Hapje-Tapje werd ook dit jaar uitgebreid. “Zowel de vaste waarden als de nieuwste aanwinsten van Leuven tekenden present op het circuit tussen de Naamsestraat en het Rector De Somerplein. Aan het De Layensplein kon je ook van Leuvense ambachten snoepen. Op de Grote Markt presenteerden enkele topzaken hun signature dish, die heel wat fijnproevers konden smaken”, vertelt Peeters. 

De organisatie zette dit jaar extra in op het comfort van de bezoeker. Schepen van evenementen Denise Vandevoort: “We voorzagen chill-out zones langs het parcours, waar je in alle rust kon uitblazen en proeven. Er heerste overal een gemoedelijke sfeer. Iedereen was zichtbaar tevreden dat het oudste en ook grootste culinaire eendagsevenement opnieuw kon doorgaan.”

Prijzen en barmannenrace

Een professionele jury reikte ook prijzen uit voor de beste hapjes, een overzicht: 

Beste gerecht: Raffat

Beste prijs/kwaliteit, uitgereikt door ‘Les disciples d’Escoffier’: Zappaz

Mooiste stand: Raffat

Lekkerste bieraanbod: Apéro

Persprijs: Raffat

Het was als vanouds ook uitkijken naar de Barmannenrace. Een race tegen de klok, met hindernissenparcours en individuele proeven, bepaalt wie de veelzijdigste Leuvense barman en -vrouw is. Jessie Verberckmoes van Bar Nine en Lotte Geuns van Bar Vista mogen zich het komende jaar de beste barman/barvrouw van Leuven noemen.

Feestje op de Oude Markt

Van oudsher zijn er muziekoptredens op de Oude Markt voorzien. Partyshakerz bracht de sfeer erin, Les Truttes blies het dak eraf.

Lees meer over