Leuven gaat strijd aan met hondenpoep

Kirsten Bosmans
3 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

De stad Leuven gaat van start met een campagne die hondeneigenaars op hun verplichtingen moet wijzen. Wie zich niet aan de regels houdt en hondenpoep laat rondslingeren, dreigt een GAS-boete op te lopen.

Met groene ruimten, hondentoiletten en -loopzones doet Leuven inspanningen om een hondvriendelijke stad te zijn. Maar dat wil niet zeggen dat Leuvenaars hondenpoep op stoepen, pleinen of in parken dulden. Een nieuwe campagne wil hondeneigenaars op hun verplichtingen wijzen.

Omdat de overlast in bepaalde buurten groot is, organiseert de preventiedienst van de stad Leuven samen met de dienst gemeenschapswachten, de buurtwerking en de lokale politie een sensibiliseringsactie over hondenpoep. Kaartjes wijzen hondeneigenaars erop dat ze verplicht zijn om de uitwerpselen van hun hond onmiddellijk op te ruimen, ook in hondentoiletten en -loopzones. Wie zijn trouwe viervoeter uitlaat moet ook steeds een hondenpoepzakje bij hebben. Overtredingen op deze regels kunnen een GAS-boete opleveren.

De campagne gaat als eerste van start aan buurtcentrum Sint-Maartensdal, waar de overlast groot is. Nadien zal de actie uitgebreid worden naar andere locaties.

 

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans