LEUVEN: Flash mob tegen overlast op Studentenwelkom

De jaarlijkse (uitgaans)overlastcampagne van de Leuvense politie werd gisterenavond even voor 18 uur op het Ladeuzeplein ingezet met een heuse flash mob. De Studentenwelkom was overigens een groot succes met een vol Ladeuzeplein voor optredens van onder meer Five Days en De Jeugd Van Tegenwoordig.

Het dansje werd uitgevoerd door een tachtigtal personen. Deze groep bestond uit dansers van dansschool Aike Raes, studenten, een klasje van de lagere school van het Sancta Maria instituut (die in pyjama zullen dansen), een aantal buurtbewoners en enkele politiemensen. Zij konden tientallen anderen motiveren om mee te dansen met de flash mob. Onder meer schepen van Studenten Bieke Verlinden (sp.a) waagde zich bijvoorbeeld aan een dansje. Het thema van de campagne van dit jaar is ‘straatlawaai’. De boodschap naar de duizenden studenten luidt dat ze in Leuven mogen feesten, maar wel met respect voor de nachtrust van de buren.

De studenten bouwden gisteren overigens een feestje op het Ladeuzeplein. Het plein stroomde langzaam maar zeker vol voor optredens van onder meer Five Days, The Mixfitz en De Jeugd Van Tegenwoordig. Eenmaal de duisternis van de partij was, kon het feest pas goed beginnen. Het Ladeuzeplein telde meer dan 10.000 studenten. Een dag eerder kon de Studentenwelkom op de Oude Markt op heel wat minder feestende studenten rekenen. Ondertussen is gebleken dat de communicatie tussen vzw Oude Markt en de universiteit niet optimaal was dit jaar waardoor heel wat studenten niet op de hoogte waren van de optredens op de Oude Markt dinsdagavond. Vzw Oude Markt en de universiteit betreuren dat beiden en hebben zich voorgenomen om volgend jaar beter te doen. Voor een uitgebreid fotoverslag van de Studentenwelkom verwijzen we u graag naar de Facebook-pagina van Leuven Actueel.

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel