LEUVEN: Diefstallen in uitgaansleven gepleegd

Zaterdagnacht werd in een café op de Oude Markt de handtas van een vrouw uit Herent gestolen. Ze had haar handtas op een barkruk laten staan. Toen ze de tas tijdens het dansen even uit het oog verloor, werd ze gestolen. De zoon kon de gsm van zijn moeder via de applicatie ‘find my iPhone’ situeren in de Dirk Boutslaan. Een politiepatrouille ging poolshoogte nemen op deze locatie en trof er een voertuig aan met daarin een veertiger uit St-Joost-ten-Node. In de wagen werd de gsm van de dame uit Herent aangetroffen. Haar handtas met daarin haar paspoort en haar geld werden niet terug gevonden. Verder werd in de auto nog een handtas met inhoud van een 24-jarige uit Zutendaal aangetroffen. De eigenares van deze handtas kon nog niet gecontacteerd worden. De verdachte in het voertuig werd overgebracht naar het commissariaat voor verhoor. Het parket werd van de feiten in kennis gesteld.

Een 45-jarige man werd vrijdagnacht in het centrum van de stad slachtoffer van twee knuffeldieven. Het slachtoffer werd door het tweetal aangesproken. Daarbij ging het er hartelijk aan toe en de twee onbekenden namen de veertiger daarbij ook meerdere keren vriendelijk vast. Toen hij doorhad dat hij bestolen werd, gingen de onbekenden er snel vandoor. Het slachtoffer liep hen nog achterna, maar kwam daarbij ten val. Zijn portefeuille en gsm was hij kwijt.

Een 18-jarige uit Leuven raakte vrijdagnacht tijdens een vechtpartij in een danscafé in de Zeelstraat zijn gsm kwijt. De jonge man was samen met een vriend op stap, toen ze het aan de stok kregen met twee onbekenden. Er vielen enkele klappen en daarbij viel de gsm van de tiener op de grond. Een van de onbekende jongeren van de tegenpartij raapte de gsm op en liep er mee weg. De eigenaar van de gsm bleef achter met een bloedneus. Hij ging op eigen kracht naar het Heilig Hartziekenhuis om zich te laten verzorgen. 

Bron: Politie Leuven

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel