LEUVEN: Coach Leko”OHL niet afgeschreven na gelijkspel”;”https://www.leuvenactueel.be/la-admin/jscripts/tiny_mce/plugins/imagemanager/afbeeldingen/29/Spandoek_O-hasj-el.jpg

Den Dreef was zondagnamiddag het toneel voor de eerste wedstrijd van de eindronde. Daarin neemt OHL het op tegen Sint-Truiden, Eupen en Moeskroen. Die laatste club kwam zondag op bezoek en kon OHL al meteen twee punten afsnoepen na een scoreloos gelijkspel. OHL droop ontgoocheld af, al wil coach Leko zijn troepen nog niet afschrijven. “Het spel was ok tegen een moeilijk te bespelen tegenstander. We kregen de beste kansen maar we maakten ze niet af. OHL is niet afgeschreven na dit gelijkspel. We zijn klaar voor het duel tegen Eupen.”

Die laatste ploeg won zondag van Sint-Truiden en staat er voorlopig dus goed voor. OHL moet donderdag aan de slag tegen Eupen en kan die wedstrijd maar beter winnen als ze hun kansen op het behoud in eerste klasse gaaf willen houden.

Dieptepunt van de wedstrijd van afgelopen zondag was de gemiste penalty van Ibou in de slotfase. Ibou verklaarde na de wedstrijd dat hij de bal te perfect in de kruising wilde trappen waardoor de bal tegen de deklat terecht kwam. Wat is er mis met hard en laag trappen in de hoek, denken we dan, want niet iedereen beschikt over de uitzonderlijke gave van pakweg Pirlo of Ronaldo. Toch vond Ibou troost bij zijn ploegmakkers na de gemiste strafschop. Gelukkig maar, want OHL zal de Gambiaan nog nodig hebben om het behoud in de Jupiler League af te dwingen.

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel