Leuven Classics fuift deze zaterdag voor Zwerfkat in Leuven

Stefan Van de Weyer
1 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

Vorig jaar was er de eerste editie van Leuven Classics een groot succes. “Het concept was eigenlijk eenvoudig”, aldus organisator Peter Weets, ook bekend als DJ Pete Knowles. “Ik wou mijn eigen verjaardagsfeestje in de discotheek van de jaren negentig, de Samambaia, en met de Leuvense DJ’s uit die periode. Zij gaven me immers zin om te beginnen draaien. En iedereen was daarbij uitgenodigd.”

Iedereen die er toen was, wou een vervolg. Voor de iets oudere jongere was het puur nostalgie en voor de anderen was het een herontdekking van de formidabele sfeer en muziek van de jaren negentig.

Omdat het zo een succes was, besloot Peter Weets, samen met Steven Vermoere om dit jaar opnieuw Leuven Classics te organiseren. Tommy V van de Molen in Bertem en de Colff en Stevolver van de Samambaia wilden direct meedoen. En als jonkie komt Pepe Luvwax, die in de nillies ongeveer alle danscafés van Leuven heeft doen dansen. Drie dj’s die al veel Leuvenaars hebben doen dansen.

Peter Weets heeft beslist om de opbrengst te schenken aan een goed doel: Zwerfkat in Leuven.

“Zij verrichten prachtig werk, maar hebben constant nood aan financiële middelen. Daarom steunen we ze met de opbrengsten van deze fuif”, aldus Peter Weets.“Uit goede bron heb ik vernomen dat de voorzitter van de vereniging, Sabine Bovend’aerde, enorme fan is van de nineties en nillies. Voor haar is Leuven Classics dan ook één van de feestjes van het jaar. Dat is mooi meegenomen”, knipoogt Steven Vermoere.

Daarom verwacht Leuven Classics iedereen in de iconische danstempel uit de jaren negentig: de Samambaia, nu beter bekend als het Musicafé in de Muntstraat. De toegang bedraagt slechts vijf euro. Je kan tickets kopen aan de deur, maar je kan ook tickets vooraf kopen via www.leuvenclassics.be

Op de foto Sabine Bovend’aerde van Zwerfkat Leuven.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer