Leuven by Night XL Shoppingweekend op 3, 4 en 5 mei

Kirsten Bosmans
4 maanden geleden
door Kirsten Bosmans

“De traditionele Leuven by Night aan de vooravond van een zonnig – laten we alvast optimistisch zijn – shoppingweekend, daar maken we een extra large versie van dit jaar,” bedacht Luc Caubergh, voorzitter van de Bondgenotenlaan. Leuven by Night XL Shoppingweekend werd gedoopt en van 3 tot 5 mei zet je de zomer in op de beste manier in de stad. Met een late night shopping op vrijdag, een familiale shoppingdag op zaterdag en de koopzondag op zondag kan je optimaal genieten van het schitterende shopping- en horeca-aanbod dat Leuven te bieden heeft.

Late Night Shopping op vrijdag 3 mei: Vanaf 15 uur baadt het Leuvens stadscentrum in een zomerse sfeer. In de Bondgenotenlaan trekken de handelaars alle registers open. Wandel er tussen tientallen palmbomen, laat je welkom heten op een zandstrand aan de champagnebar, proef van heerlijke gerechtjes van o.a. Baracca en De Tribunal of van tal van foodtrucks, laat je opzwepen door zomerse beats van Beat Boutique.  En ja, dit jaar is er zelfs een zwembad, geniet van de kunsten van de synchroonzwemmers van Leuven Aquatics en misschien zijn er zelfs zeemeerminnen… Verder vind je overal in het centrum de slagwerkers van Cirkus in Beweging en bellenblazende strandcabines.

Op zaterdag 4 mei zijn er heel wat activiteiten voor kinderen. Aan het strand is die dag een heus piratenschip aangemeerd. Help jij de piraten met het zoeken naar de sleutel van de schatkist? De Leuvense organisatie Mooss slaat ook haar tenten op en daar kan je constructies bouwen met bamboe en stro, een kunstwerk maken met kapstokken en muziek maken aan de rinkelende muziekmobiel.

Moederdag komt eraan, dus is er het hele weekend een leuke verwennerij voor de mama’s en bij uitbreiding alle vrouwen, voorzien. Ga eens proeven van de heerlijke lentechocolaatjes bij Confiserie Temmerman, brunchen bij Madmum Coffee Roasters of doe mee aan de make-up workshops bij Harvest Club. En je cadeautje voor Moederdag? Heb je daar al eens aan gedacht?

Op zondag 5 mei, koopzondag zoals elke eerste zondag van de maand, worden de vrouwen letterlijk in de bloemetjes gezet in de winkelstraten. De slagwerkers van Cirkus in Beweging zorgen voor de derde dag op rij voor zomerse ritmes en vergeet zeker je selfie niet aan de bellenblazende strandcabines.

Alle info op www.shoppeninleuven.be en www.zonaarleuven.be

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans