LEUVEN: Bromfietser grist handtas van twee dames mee

Twee vrouwen werden maandagnamiddag slachtoffer van de diefstal van hun handtas. In beide gevallen werd de diefstal gepleegd door een onbekende die met een scooter reed en de handtassen mee griste tijdens het voorbijrijden van de slachtoffers. Ze bleven allebei ongedeerd.

Het eerste slachtoffer was een 81-jarige vrouw uit Heverlee. Zij wandelde in de Minckelersstraat, toen een onbekende met bromfiets de stoep kwam opgereden. Tijdens het voorbijrijden plukte de kerel, die een zwarte helm op had, de handtas van de bejaarde vrouw weg. Hij reed vervolgens weg richting Vaartkom. Even later werd haar handtas door een voorbijganger in de Lombaardenstraat teruggevonden. Behalve het geld ten bedrage van 52 euro, was er niets uit verdwenen.

Het tweede slachtoffer was een 68-jarige vrouw uit Kortenberg. Zij wandelde op het wandel- en fietspad in het Erasme Ruelenspark toen een bromfietser haar voorbij reed en haar handtas, die over haar schouder hing, mee griste. Hij ging er vandoor richting Broekstraat. De handtas werd niet teruggevonden. 

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel