Leuven Boert! moet stadslandbouw nieuw leven inblazen Eerste organisatie op 17 juni op Ladeuzeplein

Stefan Van de Weyer
3 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

In Leuven vindt op 17 juni ‘Leuven Boert!’ plaats op het Ladeuzeplein. De stadslandbouw moet door dit nieuwe evenement een boost krijgen. Tot nu toe kregen de 25 landbouwcoaches één aanvraag, daar moet hoogdringend verandering in komen.

Deze zaterdag zullen tussen 13 en 18 uur zullen 28 partners stadslandbouw in de kijker zetten. Je kan er een kinderboerderij komen bekijken, er zal ook een blote voetenpad zijn waar je verschillende materialen kan leren voelen met je voeten. De deelnemers komen ook uit andere gemeenten. Paul Eraly met zijn beroemde (zaadjes)mosterd van De Ster uit Lubbeek en ook het fruitbedrijf van Jan en Patrick Van der Velpen uit Bierbeek is van de partij.

Leuven stelde vorig jaar landbouwcoaches aan, maar dat initiatief kreeg tot op heden bitter weinig respons. Met deze activiteit moet daar verandering in komen. Een landbouwcoach aanvragen, kan zowel voor grote als kleine projecten, op voorwaarde dat er een gemeenschapsfunctie is verbonden aan het project. Ook de horeca zou op de spreekwoordelijke kar moeten springen. Het zou positief zijn indien ze beroep doen op een plaatselijke leverancier is het stadsbestuur van mening.

Een wekelijke boerenmarkt blijft ook nog een optie, momenteel zijn er echter onvoldoende kandidaten om zo’n markt op geregelde basis te organiseren.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer