LEUVEN: Alles in het teken van bierLeuvens Bierweekend, Biermaand provincie Vlaams-Brabant, Zythos Bierfestival!

Leuven Bierweekend (25, 26 en 27 april) en de Biermaand Vlaams Brabant kaderen in de globale strategie van Toerisme Leuven om Leuven als bierbestemming te promoten. Al enkele jaren werkt Toerisme Leuven aan de versterking van het imago Leuven bierstad, the place to be(er).  En met succes: meer en meer verschijnt Leuven in de pers als bierstad en vinden internationale journalisten spontaan de weg naar Leuven bierstad.

Zythos Bierfestival is de headline op de affiche van het Leuven Bierweekend met 500 biersoorten te proeven in de Brabanthal en met meer dan 10.000 verwachte bezoekers waarvan een groot deel uit het buitenland. “Maar er is veel meer : om het Bierweekend compleet te maken, zijn er tal van aantrekkelijke ‘bierige’ activiteiten. Het aanbod is uitgebreider en diverser dan vorige edities. We bieden dit jaar 4 nieuwe initiatieven aan”, zegt schepen van Toerisme Dirk Vansina (CD&V).

1) Het bierweekend gaat van start op vrijdag 25 april met de Beer Talks : een bieravond in de lijn van Leuven als Kennisstad. Met korte lezingen, ‘talks’  door Sven Gatz (directeur unie Belgische brouwers), Eline Poelmans (Professor in International Economics bij KU Leuven – bier is ook vrouwelijk ! Op Zythos worden enkele vrouwelijke bieren geserveerd zoals Deliria en Eva. Ze zijn niet van het zoete, kriek-type), bierprofessor Freddy Delvaux van brouwerij De Kroon en Chuck Cook (gerenommeerd bierjournalist uit de US, bekend als ‘the Belgian Beer specialist’ en auteur van 1001 bieren die je moet proeven voor te sterven). Kwinten De Paepe serveert tussen de talks een bijpassend hapje bij een streekbier. De Beer Talks vinden plaats in het Radiohuis.

2) Beer Bites Oude Markt: enkele café’s op de Oude Markt serveren al van donderdagavond speciaalbieren die zelfs niet te vinden zijn op het Zythos bierfestival. Ideaal om met 2 of in groep te doen. Haal het plan bij Toerisme Leuven en stippel je eigen proeverijparcours uit. Voor de ‘beginner’ : Volg het Beer Bites parcours van 5 café’s onder deskundige begeleiding.

3) Bezoek de brouwerijen in de provincie vanuit Leuven i.s.m. Toerisme Vlaams-Brabant.

4)Nieuw is ook dat de pendelbus je gratis brengt van de Brabanthal naar het stadscentrum. Vorig jaar was het station de eindhalte maar we hebben dit jaar het centrum als eindhalte gemaakt zodat de vele buitenlandse bezoekers van het Zythos Bierfestival ook de stad kunnen bezoeken.

“Biermenu’s of bier bij gerechten zijn te vinden in tal van Leuvense restaurants. In alle categorieën, van budget tot gastronomisch. De lijst vind je in de folder. Er is zoveel te beleven tijdens het Bierweekend dat je best een nachtje boekt. Veel hotels stelden leuke bierarrangementen samen. Haast je want de hotels raken snel volzet”, besluit schepen Vansina.

Info: www.leuvenbierstad.be of in de folder bij Toerisme Leuven.

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel