LEUVEN: Al 16.500 festivalbezoekers met De Lijn naar Rock Werchter

In totaal hebben al 16.500 festivalgangers de bus genomen naar Rock Werchter. Dat zijn er evenveel als vorig jaar. Gisteren vervoerde De Lijn 9.700 kampeerders en vandaag namen al 6.800 reizigers de bus. De organisatie loopt zeer vlot. Ondanks de grote opkomst aan het station van Leuven, hoeft niemand aan te schuiven. Festivalgangers kunnen meteen de bus op. Ook de komende uren wordt nog een grote opkomst verwacht.

16.500 festivalgangers

Om 11.30 uur telde De Lijn al 6.800 reizigers die met de bus richting concert- of campingwei trokken. Gisteren namen 9.700 muziekliefhebbers met een XL-ticket de bus naar camping The Hive in Haacht. In totaal vervoerde De Lijn zo al 16.500 reizigers, evenveel als vorig jaar op hetzelfde moment. De festivalgangers blijven intussen toekomen aan het Leuvense station. Ook morgen, zaterdag en zondag verwacht De Lijn nog heel wat festivalgangers die naar de weide trekken met het openbaar vervoer.

60 bussen en 175 chauffeurs voor extra aanbod tijdens Rock Werchter

In totaal kan de vervoermaatschappij beroep doen op 175 chauffeurs en legt ze 60 bussen in. De busrit duurt maar 20 minuutjes, omdat de bussen een voorbehouden route volgen. Op vertoon van hun festivalticket rijden de festivalgangers gratis mee.

De bussen vertrekken aan het station van Leuven. Afstappen kan in de Achterheidestraat in Werchter (campings A0, A1, B en C + hoofdingang festivalterrein) of op de Wijgmaalsesteenweg in Haacht (campings The Hive en A6). Tot en met zondag vertrekken elke dag bussen richting Rock Werchter en dat van 9 tot 22 uur.

Terugkeren richting Leuven kan op:

·       donderdag 3 juli vanaf 12 uur ’s middags tot 3.30 uur ’s nachts

·       vrijdag 4 juli vanaf 8 uur ’s morgens tot 3 uur ’s nachts

·       zaterdag 5 juli vanaf 8 uur ’s morgens tot 2 uur ’s nachts

·       zondag 6 juli vanaf 8 uur ’s morgens tot 2.15 uur ’s nachts

·       maandag 7 juli vanaf 8 uur ’s morgens tot 13 uur ’s middags

Ticket openbaar vervoer in dag- en combiticket inbegrepen

Voor het negende jaar op rij neemt de organisatie van Rock Werchter de prijs voor het openbaar vervoer op in de combi- en dagtickets. Op die manier worden zowel de kampeerders als de ééndagsbezoekers aangemoedigd om de auto aan de kant te laten staan en met trein en bus naar het festivalpark te trekken.

Meer weten 
Voor meer informatie over de Werchter-bussen kunnen reizigers terecht op de website www.delijn.be of op het infonummer 070 220 200.

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel