Leuven aankomststad WK wielrennen op de weg in 2021

Stefan Van de Weyer
1 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

Vlaanderen ontvangt in 2021 de 100ste editie van het WK wielrennen. Dat maakte de internationale wielerunie UCI vandaag bekend in het Oostenrijkse Innsbruck. De wegwedstrijden vertrekken vanuit Antwerpen. De finish ligt in Leuven, bovenaan op de Erasme Ruelensvest vlakbij de ouderlijke woonst van Heverleese profrenner Jasper Stuyven.

Het WK wielrennen is momenteel volop aan de gang in Innsbruck, waar de toekenning van de komende wereldkampioenschappen gebeurde. Vanuit België en Vlaanderen werd de bekendmaking met grote ogen gevolgd. Vlaanderen stelde samen met de Koninklijke Belgische Wielerbond en Cycling Vlaanderen immers een kandidatuur op om de honderdste editie van het wereldkampioenschap in 2021 te hosten. Het nieuws dat de toewijzing aan Vlaanderen gebeurde, werd dan ook met zeer veel blijdschap onthaald.

Vijf aankomsten in Leuven
Leuven zal gaststad zijn voor de lokale rondes en de aankomsten van de WK-wegwedstrijden. In totaal gaat het om vijf wedstrijden: Beloften mannen, Junioren vrouwen, Junioren mannen, Elite vrouwen en Elite mannen. Het UCI kwam al eens op bezoek in Leuven om het parcours te bekijken. Hoe het er juist zal uitzien, wordt later bekend gemaakt. Meer dan waarschijnlijk starten ze in Antwerpen en rijden ze via Mechelen naar de buurt van Brussel. Daarna wordt er naar Leuven getrokken, met aankomst op de Erasme Ruelensvest.

“We zijn bijzonder fier en vereerd om gaststad te zijn voor deze historische honderdste editie. We zullen al het mogelijke doen om er een fantastisch WK Wielrennen van te maken, zowel voor de renners als voor de toeschouwers”, aldus schepen van sport Erik Vanderheiden.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer