LEUVEN: 35 extra bussen voor TW Classic

De Lijn Vlaams-Brabant zet op zaterdag 28 juni extra bussen in voor TW Classic. 60 chauffeurs en 35 bussen staan klaar om concertgangers vanuit Leuven naar de festivalweide te brengen.

De prijs voor de busrit zit niet inbegrepen in het festivalticket. Een heen- en terugbiljet voor de busrit kost 5 euro en is nu al te koop in de Lijnwinkels in Leuven en Brussel. Reizigers kunnen het ook op de dag zelf kopen aan de verkoopstand aan het Leuvense station. Wie een Buzzy Pazz of Omnipas heeft, kan gratis opstappen op de TW Classic-bussen. Reizigers die met de trein naar Leuven komen, kopen best een e-treinbiljet TW Classic. Dat kost 17 euro, omvat de bus- en treinreis en is te koop via de website van de NMBS.

Praktisch

De bussen vertrekken aan het station van Leuven en zetten de reizigers af in de Achterheidestraat in Werchter, op wandelafstand van de weide. De rit duurt maar 20 minuten, want de pendelbussen volgen een speciaal voorbehouden traject.   Opstappen kan aan het station van Leuven van 10 uur ’s ochtends tot 20 uur ’s avonds. Vanaf 22 uur kunnen de concertgangers met de bus terug naar huis. De bussen rijden tot een uur na het einde van het laatste concert naar het station van Leuven. 

Met de bus heen en terug voor 5 euro

Concertgangers betalen 5 euro voor de heen- en terugreis met de bus. Dat biljet is nu al te koop in de Lijnwinkel van Leuven of Brussel. Ook op de dag zelf is een heen- en terugbiljet te koop aan de verkoopstand aan het station van Leuven. Met een geldig abonnement –  Buzzy Pazz en Omnipas – zijn de bussen gratis.

e-treinbiljet TW Classic = trein + De Lijn

NMBS Mobility legt 4 speciale nachttreinen met verplichte reservering in  naar Kortrijk, Antwerpen-Centraal, Hasselt en Oostende. De nachttreinen vertrekken rond 2 uur ’s ochtends aan het station van Leuven. Ze zijn enkel toegankelijk met het speciale “e-treinbiljet TW Classic.” Het treinbiljet kost 17 euro en omvat de treinreis heen en terug naar Leuven én de busreis van De Lijn naar en van het festivalterrein.  Het e-treinbiljet TW Classic is enkel online te koop via www.nmbs.be/twclassic.

Meer informatie

Voor meer informatie kunnen reizigers terecht op de websites www.delijn.be en www.twclassic.be of op het informatienummer 070 220 200 (€ 0.30/min). Meer informatie over de nachttreinen is te vinden op de website www.nmbs.be/twclassic.

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel