LEUVEN: 21 bestuurders keken te diep in het glas

In de nacht van zaterdag 5 op zondag 6 april hield de politie van Leuven een grootschalige alcohol- en drugscontrole. 23 politieagenten en de drugshond Joy werden hierbij ingezet. Daarnaast werden ook op verschillende plaatsen flitscontroles gehouden. 21 bestuurders hadden een glas teveel op, drie van hen moesten hun rijbewijs onmiddellijk voor 15 dagen inleveren.

Alcohol en drugs

Voor middernacht werd gecontroleerd op de Tervuursevest waar 189 bestuurders werden gecontroleerd. Drie ervan bliezen alarm, twee positief. En ook op de Diestsesteenweg in Kessel-Lo. Daar moesten 192 bestuuders een ademtest afleggen en bliezen er twee alarm en twee positief. Een van hen moest zijn rijbewijs onmiddellijk inleveren voor 15 dagen op bevel van de parketmagistraat. Na middernacht verhuisden de controles naar de Parijsstraat en de Naamsesteenweg. In totaal werden daar 208 bestuurders gecontroleerd, met als resultaat 8 bestuurders die alarm bliezen en 4 die positief bliezen. Twee van hen moesten hun rijbewijs onmiddellijk inleveren voor 15 dagen op bevel van de parketmagistraat.

Snelheidscontroles

Er werden snelheidscontroles gehouden op drie verschillende plaatsen: 

    Op de Tervuursesteenweg in Heverlee werd de snelheid van 431 wagen gecontroleerd in de bebouwde kom. 89 bestuurders waren in overtreding. De snelste reed 88 km/uur.

    Op de Aarschotsesteenweg in Wilsele werd een laagvlieger geflitst aan 132 km/uur in de bebouwde kom. Daarnaast waren nog 24 van de 111 gecontroleerde wagens in overtreding.

    Op de Tervuursevest in Leuven tenslotte werden 46 wagens gecontroleerd waarvan er slechts 1 te snel reed, namelijk 72 km/uur in de bebouwde kom.

Andere overtredingen

Twee opgedreven bromfietsen werd in beslag genomen. Er werd proces-verbaal opgesteld. Twee fietsers die zonder licht reden kregen een bonnetje. De drugshond controleerde 7 voertuigen en vond in een voertuig een pakje weed van 4,5 gram. Dit werd in beslag genomen, de eigenaar kreeg een proces-verbaal. Tijdens de actie werden ook drie illegalen aangetroffen. Deze werden overgebracht naar het commissariaat waar de Dienst Vreemdelingenzaken werd verwittigd.

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel