LEUVEN: 200 ingenieursstudenten zwermen uit naar China, India en Ethiopië

Van 29 maart tot 18 a1 aprilpril 2014 gaan zowat alle derdejaars ingenieursstudenten van Campus GROEP T op studiereis. Verdeeld in 6 reisgroepen trekken ze naar de landen waarmee Campus GROEP T intensief samenwerkt.

Voor 4 groepen – samen 180 studenten – is de bestemming China. Elke groep volgt een eigen parcours waarbij telkens 4 belangrijke steden worden aangedaan: o.m. Chongqing, Chengdu, Guilin, Xi’an, Shanghai, Suzhou en Hangzhou. Na anderhalve week komen alle groepen samen in Beijing. Op het programma staan niet alleen de culturele toppers, maar ook tal van bezoeken aan zowel Belgische als Chinese bedrijven en onderzoekscentra. InYichang wordt de Drieklovendam bezocht. En in Beijing worden de studenten ontvangen op de Belgische Ambassade.

De studiereis is geen toeristische trip. Zo logeren de studenten op de campussen van de partneruniversiteiten van GROEP T. Ze wonen er colleges bij, bezoeken de labs en trekken op met Chinese studenten die er hun lokale gids zijn.

De Chinareis van Campus GROEP T is inmiddels aan de 15de editie toe. Sinds 2000 hebben al meer dan 2000 ingenieursstudenten én docenten deelgenomen aan het project. Verschillende van hen legden er contacten voor een job of vonden er een partner of latere echtgeno(o)te.

Dit jaar zijn er 2 nieuwe internationale initiatieven en bestemmingen: India en Ethiopië. In India staan de volgende steden op het programma: Delhi, Agra, Varanasi, Kolkata, Vellore, Bangalore (het Silicon Valley van India), Alleppey, Kochi en Mumbai.

In Ethiopië gaat de tocht naar Addis Ababa, Mekelle, Aksum, Lalibela en Bahir Dar. De reisformule in India en Ethiopië is identiek aan die van China: bezoeken aan de belangrijkste culturele plaatsen, bezoeken aan bedrijven, verblijf op de campus van de partneruniversiteiten en kennismaken met de studenten en professoren ter plaatse.

Intussen zijn al ruim 20 % van de studenten op Campus GROEP T van buitenlandse origine. De studiereizen dragen in belangrijke mate bij tot de internationale uitstraling van de Leuvense ingenieursopleiding. De studenten tonen zich elk jaar opnieuw als de beste ambassadeurs en promotoren van hun opleiding, hun campus en hun universiteit.

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel