LEUVEN: 20 jaar cel voor moordenaar Chris Meert

De volksjury heeft beschuldigde Chris Meert veroordeeld tot 20 jaar opsluiting. De 38-jarige man was eerder op de avond al schuldig bevonden aan de moord op de 61-jarige Yvonne Ombelets in haar appartement in Leuven. Het slachtoffer was de moeder van zijn kameraad en vond de dood na een uit de hand gelopen ruzie.

Het openbaar ministerie vroeg een levenslange opsluiting en vond geen verzachtende omstandigheden maar daar ging de volksjury niet op in. Het werd uiteindelijk een celstraf van 20 jaar voor de moord op Yvonne Ombelets in haar appartement in het Leuvense Sint-Maartensdal. Het hof van assisen van Vlaams-Brabant boog zich sinds vorige week over de gewelddadige dood van de 61-jarige Yvonne Ombelets. 

De vrouw werd om het leven gebracht door Chris Meert, de kameraad van haar zoon. Uit de debatten in het Leuvense gerechtsgebouw is al gebleken dat Meert de vrouw na een ruzie probeerde te wurgen, maar haar vervolgens sloeg met verschillende voorwerpen. “Haar lippen werden blauw. Ze noemde me nog smeerlap. Maar ik wou ze niet dood”, aldus beschuldigde Meert. 

De man was zwaar onder invloed van drugs en drank toen hij de feiten pleegde. Hij was op penitentiair verlof om een cursus te volgen maar daar kwam niet veel van in huis. In plaats van les te volgen, nam Meert verschillende soorten drugs en dronk hij pintjes met zijn kameraad, de zoon van het slachtoffer. Toen hij een verstopte joint wou halen in het appartement van moeder Yvonne sloegen zijn stoppen door. 

De vrouw had Meert duidelijk gemaakt dat hij een slechte invloed had op haar zoon. Dat pikte de dertiger niet met een uitbarsting van geweld tot gevolg. Na de moord keerde hij terug naar het appartement –nota bene in hetzelfde gebouw- van zijn kameraad om goeiedag te zeggen, zonder iets te zeggen over de uit de hand gelopen ruzie. 

Het was uiteindelijk de zoon die zijn moeder vond. Alle hulp kwam te laat. Meert was ondertussen op stap in Hasselt waar hij een dag later werd opgepakt wegens openbare dronkenschap. De politie kwam al snel te weten dat hij werd gezocht voor zijn mogelijk aandeel in de dood van Yvonne Ombelets in Leuven. Aanvankelijk ontkende de man zijn betrokkenheid maar in de loop van het onderzoek kwamen er steeds meer bezwarende elementen naar boven. Uiteindelijk bekende Meert de feiten. 

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel