LEUVEN: 15e keer voor project CONDOR

Op 23 september gaat het educatief milieuzorgproject van de stad Leuven CONDOR voor de vijftiende keer van start. Het project toont dat een gezonde en milieuvriendelijke leefomgeving cruciaal is, zeker voor kinderen op school.

CONDOR, Creatief Onderweg Naar Duurzaam Onderwijs in de Regio Leuven, omvat een vrijwillige samenwerkingsovereenkomst tussen scholen en de stad en werkt rond zeer diverse acties, allen gekaderd binnen de thema’s milieu en duurzame ontwikkeling. De overeenkomst wordt steeds op maat opgemaakt. De scholen kiezen vrij om in te schrijven voor één of meerdere modules. In ruil voor materiële en financiële ondersteuning, nemen de scholen milieu- en duurzaamheidsmaatregelen.

Om het project levendig en actueel te houden worden jaarlijks een aantal vernieuwingen doorgevoerd. Zo organiseren we dit jaar een klimaatfilmfestival, een duurzaamheidsspel en klimaatdebatten.

De officiële aftrap van CONDOR wordt gegeven op dinsdag 23 september 2014 om 19.30 uur in het auditorium van Bibliotheek Tweebronnen (Rijschoolstraat 4, 3000 Leuven). Tijdens het startevenement maken de scholen kennis met de vernieuwingen binnen CONDOR en kunnen ze de samenwerkingsovereenkomst ondertekenen.

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel