Lessen wijsbegeertevak opgeschort na schermutseling tussen prof en assistent

Bart Mertens
4 jaar geleden
door Bart Mertens
Aan het Hoger Instituut voor de Wijsbegeerte van de KU Leuven zijn twee weken geleden de lessen van een vak ietwat uit de hand gelopen. Een les gegeven door een professor is tot aan de paasvakantie opgeschort wegens een schermutseling tussen de betrokkene en een assistent. Dat meldde het Leuvense studentenblad Veto en werd bevestigd door professor Bart Raymaekers, decaan van deze faculteit.

Wat er zich op maandag 15 februari precies heeft afgespeeld, is nog steeds onduidelijk, de politie kwam wel ter plekke. Op basis van de vaststellingen werd een pv opgesteld.

Toen de prof enkele dagen later les wou geven in een werkcollege dat normaliter door de assistent gegeven wordt, werd de les verstoord door studenten. Om te vermijden dat de zaken verder escaleren, werd het vak opgeschort.  Volgens Veto heeft de groep studenten die ageert tegen de prof inmiddels ook pamfletten uitgedeeld bij andere lessen van de prof, met daarbij een oproep om deze te boycotten. De studenten vinden het onrechtvaardig dat deze prof nog les geeft “gezien het gewoonte is in elke belangrijke instelling om beide partijen te schorsen tijdens het onderzoek na een dergelijk misdrijf”, aldus de studenten. Volgens Raymaekers gaat het slechts om een beperkte groep.

Over de auteur

Bart Mertens

Bart Mertens