Lenny en de Wespen stellen nieuwe cd voor in postkantoor

Kirsten Bosmans
2 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Lenny en de Wespen hebben een nieuwe full-cd uit: ‘INSTANT’. Ze stelden deze gisteren voor op een wel heel opmerkelijke locatie: in het Leuvense postkantoor in de Jan Stasstraat. Zo werd de wachtrij voor veel mensen een stuk minder saai.

Lenny en de Wespen kwamen begin 2017 terug met de cd ‘ZIN’. De plaat werd goed onthaald en de singles ‘Jij’, ‘Einde van de rit’ en ‘Hey Marie’ draaiden maanden mee op de radio. Dat de groep intussen op dreef is, bewijst de release van hun nieuw album ‘INSTANT’. Op de nieuwe langspeler hoor je een toets nostalgie en een band in bloedvorm. Eva De Roovere en Isolde Lasoen tekenden present als gastzangeressen.

“Het nieuwe album is een ‘trip down memory lane’ geworden”, zegt zanger Lennaert Maes. “Ik haal herinneringen op aan mijn jeugd, maar observeer tegelijk de wereld om me heen, die sneller draait dan ooit tevoren.”

Om de langspeler op het grote publiek los te laten, kozen Lenny en de Wespen voor een pop-upconcert op een wel heel bijzondere locatie: de wachtruimte van het postkantoor in de Jan Stasstraat in Leuven. “De link met het postkantoor was voor mij snel duidelijk”, vervolgt Maes. “Onze titelsong ‘Instant’ gaat namelijk over brieven schrijven. Als tiener had ik jarenlang een pennenvriendin, ik keek dagen uit naar haar nieuwe brief en als die dan eindelijk toekwam, legde ik mijn ziel in de vele vellen papier die ik terugschreef.”

De band speelde drie nummers uit het nieuwe album. Een leuke afleiding voor de mensen die net op dat moment in de wachtrij stonden.

Meer info en speellijst vind je op www.lennyendewespen.be.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans