Leive Vloms haalt meer dan 13.000 euro op voor MS

Kirsten Bosmans
3 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

“Ik heb er geen woorden voor. Ik kan alleen maar een dikke en welgemeende merci zeggen aan alle gulle schenkers. De strijd tegen en het onderzoek naar multiple sclerose kunnen deze centen goed gebruiken”, zegt gewezen cafébaas Jan Heremans. Hij ontving een cheque ter waarde van 13.199 euro, geschonken door vzw Oude Markt en het Leuvense stadsbestuur, die het geld inzamelden met de organisatie van Leive Vloms op de Oude Markt.

“Symbolisch, tijdens Leuven Kermis en een maand nadat ons eerste Leuvense schlagerfestival Leive Vloms hier op de Oude Markt plaatsvond – met optredens van Luc Steeno, Laura Lynn en De Romeo’s – mogen we een mooie cheque overhandigen aan Jan en hoofdgeneesheer Tom Meurris van het MS-centrum. Zij kunnen de centen goed gebruiken voor het onderzoek naar MS. We hadden gehoopt op 1 euro per bezoeker als vrijwillige bijdrage. Ze waren met 10.000 en dankzij de steun van een rits sympathisanten en politici, is het bedrag ondertussen aangedikt tot 13.119 euro en still counting”, zegt Erik De Rop van vzw Oude Markt.

“Met een frisse Stella sluiten we de eerste Leive Vloms af, zeker nu ook het bedrag dat we hebben opgehaald bekend is. We zijn de mensen én de media die ons verhaal steunden erg dankbaar. De 2de editie van ons nieuwbakken Leuvens schlagerfeest komt er op vrijdag 3 augustus. We zijn achter de schermen al bezig met nieuwe namen. Da’s één van de taken die dé Jos op zich neemt (Jos Van Oosterwyck nvdr). Het mooie aan Leive Vloms is de solidariteit en de warmte die het festival uitstraalt. Mensen die samenwerken, nieuwe vriendschappen die ontstaan en vooral ook het positieve signaal dat we willen geven door het onderzoek naar MS te ondersteunen. En voor de komende editie hebben we al een paar mooie verrassingen in petto, maar da’s voor later. Eerst een frisse pint”, zegt een enthousiaste Erik De Rop.

Meer info over Leive Vloms kan je vinden op de website: www.leivevloms.be.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans