Legendarische brasserie De Wiering sluit de deuren

Kirsten Bosmans
3 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Na twintig succesvolle jaren sluit brasserie De Wiering in het Wieringstraatje zijn deuren. Op 16 oktober wordt de laatste service in De Wiering gedraaid en maakt deze culinaire legende plaats voor een nieuw concept: Rotis. Het karakteristieke pand aan de Dijle wordt twee keer zo groot en de keuken zal focussen op 2 producten: kip en ribbetjes op houtskoolgrill.

Brasserie De Wiering heeft jong en oud 20 jaar lang bekoord met zijn fijne brasseriekeuken en de alom bekende ribbetjes. De uitgebreide bierkaart zorgde ongetwijfeld ook voor de pertinente feel good sfeer die er hing, maar de eigenaars van de Wiresto Group (van o.a. St. Jean) vonden het tijd voor iets nieuws.  Met Rotis gaan ze voor een keuken gericht op ambachtelijke, kwaliteitsvolle producten: de lekkerste kip met verse frieten, zelfgemaakte mayonaise en een fris slaatje. Of krokant gebakken ribbetjes op een houtskoolgrill. Keep it simple is hun motto.

De verbouwingen starten meteen na de sluiting van De Wiering en zullen eind 2016 zijn afgerond. Het pand zal niet meer te herkennen zijn. De oppervlakte wordt verdubbeld en het interieur krijgt een nieuwe look and feel.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans