Leerlingen openen pop-up winkel Dejavu

Kirsten Bosmans
11 maanden geleden
door Kirsten Bosmans

De leerlingen uit 7 V&V van Atheneum KAMSA in Aarschot openden op 25 april hun pop-up winkel ‘Dejavu’. Het is het hoogtepunt van hun eindwerk waar ze een heel schooljaar rond werken. Haast alle lessen worden gegeven in het kader van hun winkel.

Een echt pand, echte klanten, het leven van een ondernemer zoals het is. De leerlingen hebben alles zelf gedaan: van de inrichting van het pand, de aankleding van de etalages, het opstellen van de contracten, de opstart van het voorraadsysteem, de boekhouding tot alle promotiewerk en reclame. Rode draad is het hergebruiken van materialen, dat gaat van kledij tot het inpakmateriaal dat gebruikt wordt, de rekken die ze zelf hebben gemaakt.

Naast hippe tweedehandskleding en -accessoires voor dames, heren en kinderen kan je er ook terecht voor een heerlijke koffie of een verfrissend drankje. “Het is een enorm fijne en leerrijke ervaring voor hen”, zeggen leercoaches Veerle Janssens, Wendy De Rijck en Els De Geeter. “Dit is contextrijk leren in al zijn facetten, want onze leerlingen zijn op deze manier eigenaar van hun eigen leerproces. De pop-up past bovendien perfect in ons flexibel leertraject. Onze leerlingen werken vakoverschrijdend en doen alvast de nodige ervaring op om aan de slag te gaan in een winkel of om, in de toekomst, zelf een zaak te openen.”

De pop-up is elke dag geopend tot en met 25 mei, uitgezonderd zondag en dinsdag. Welkom in de Diestsestraat 5 in Aarschot. Maandag en zaterdag van 13 tot 17 uur, woensdag en vrijdag van 10 tot 17 uur, donderdag van 9 tot 17 uur.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans