Leerlingen Miniemeninstituut openen Easy Break

Kirsten Bosmans
2 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Negen leerlingen van het 7de jaar Retailmanagement en Visual Merchandising van het Miniemeninstituut in Leuven hebben vorige donderdag een eigen pop-up horecazaak geopend. In Easy Break serveren ze koffie, thee en gezonde ontbijten. Kwestie van de stiel al op school aan te leren.

“In het 7de jaar Retailmanagement en Visual Merchandising krijg je de kans om in de praktijk te ervaren wat het betekent om zelf een zaak uit te baten. Stap voor stap kom je te weten wat er allemaal komt kijken bij het opstarten van een eigen zaak: een startkapitaal zoeken, contracten met leveranciers afsluiten, een boekhouding bijhouden, een winkelruimte inrichten, reclame voeren, enzovoort. Dankzij dit project stap je met beide voeten de realiteit in en ontwikkel je rechtstreeks contact met de werkvloer”, leggen Esmee, Richmond, Rob, Lara, Gwenn, Arno, Gill, Houria en Zakariya uit.

Afgelopen donderdag opende Easy Break de deuren tijdens een officiële receptie voor investeerders, sponsors, pers, de directeur, leerkrachten en ouders. Allemaal konden ze kennismaken met de pop-up winkel die zich een jaar lang richt op mensen die genieten van een lekkere kop koffie of thee of een gezond ontbijt. In deze 26ste leeronderneming kan je als klant kennismaken met de beste koffie, thee, smoothies, yoghurt met granola, vers fruit en verse soep.

Bij het opstarten en uitbaten van hun zaak krijgen de leerlingen de hulp van UNIZO.

Praktisch: Easy Break, JP Minckelersstraat 20, Leuven, 016 31 90 03

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans