Leerlingen Don Bosco organiseren hun eigen festival op school!

Stefan Van de Weyer
3 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

De leerlingen van het Don Bosco organiseren op maandag 22 mei hun eigen festival tijdens de schooluren! Samen met StressFactor LIVE toveren ze de speelplaats om tot een echt festivalterrein. Een topaffiche met onder andere Level Six, Safi en Regi zal ongetwijfeld voor een fantastisch feestje zorgen in Haacht.

Op 22 mei zal de speelplaats van het Don Bosco  voor één keer omgetoverd worden tot een zomers festival. De schoolboeken worden na de middagpauze opgeborgen om vanaf 12u00 alles te geven op de muziek van hun zelf gekozen artiesten. Tot het laatste belsignaal kunnen de leerlingen genieten van verschillende optredens van de internationaal bekende artiesten. Tussen de optredens door voorzien de leerlingen overheerlijke festivalhapjes- en drankjes, zorgen ze voor het nodige entertainment en kunnen zij genieten van de muziek van de lokale school DJ’s. Onder andere TAGMAG en KBC zorgen voor de nodige extra randanimatie.

StressFactor LIVE geeft de leerlingen de kans om zelf een festival te organiseren. Samen met een team van leerlingen en leerkrachten sloegen ze de voorbije maanden de handen in elkaar en gingen ze aan de slag met een zelfgemaakt draaiboek. Zo helpen de leerlingen tijdens het festival met de opbouw en afbraak van het podium en zorgen ze eigenhandig voor randanimatie, catering, artiestenbegeleiding, etc.. Na maanden van voorbereidingen is het dinsdag eindelijk zo ver, een echt festival op de speelplaats! StressFactor LIVE organiseerde zo in de voorbije 15 jaar al meer dan 325 festivals.

Dankzij deze unieke ervaring bieden we de leerlingen de kans om de theoretische leerstof van de lessen om te zetten in de praktijk. Zo kan er tijdens de lessen economie gewerkt worden aan de boekhouding en kunnen de leerlingen tijdens de lessen Nederlands leren hoe ze persberichten schrijven. Kortom: de ultieme schoolervaring!

LINE UP:

12u00 – 12u45 Level Six
12u45 – 13u15 School-DJ
13u15 – 14u00 Safi
14u00 – 14u30 School-DJ
14u30 – 15u30 Regi

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer