Landelijke Kinderopvang en Landelijke Thuiszorg vinden nieuw onderdak in Hertogensite Tienen

Kirsten Bosmans
11 maanden geleden
door Kirsten Bosmans

Landelijke Kinderopvang en Landelijke Thuiszorg verhuizen hun kantoren vanaf eind april naar de Hertogensite. De ligging in dit gloednieuwe stadsvernieuwingsproject, dichtbij de Grote Markt van Tienen, is een grote troef. Het verhoogt de bereikbaarheid van deze diensten. Vanaf juni is er ook kinderopvang door een groep van samenwerkende onthaalouders.

Landelijke Kinderopvang is eigenaar van het gebouw en brengt er het secretariaat van de dienst Onthaalouders Tienen in onder. Ook het regiokantoor Hageland van Landelijke Thuiszorg zal er huisvesten. Het nieuwe kantoor is deel van de voormalige school, VIA Immaculata en van een sociale site met als buren de Open school, het CAW en de Kringwinkel.

Heidi Vanhove, regiomanager Hageland,  “De centrale ligging in hartje Tienen is een groot  pluspunt. We willen zo beter bereikbaar zijn voor ouders met vragen rond kinderopvang en voor mensen met nood aan thuiszorg.”

De vergaderzalen en gespreksruimtes in het gebouw zullen het bruisende centrum vormen voor vorming en opleiding van medewerkers en van onthaalouders. Ook sociaal-culturele vormingsactiviteiten van verenigingen zoals KVLV, Vrouwen met vaart zijn er welkom.

Vanaf 3 juni zal de site weer gonzen van de kinderstemmen. Het gelijkvloers zal dan ruimte bieden voor kinderopvang via een groepsopvang met samenwerkende onthaalouders.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans