Lancering ‘Big Bang’-fietsroute tussen Leuven en Louvain-la-Neuve

Ann Peeters
1 jaar geleden
door Ann Peeters

Op 23 mei 2019 wordt de nieuwe ‘Big Bang’-fietsroute ingehuldigd. De route leidt fietsers van Louvain-la-Neuve naar Leuven, of omgekeerd. Daarbij doen ze acht haltes aan, waar ze aan de hand van QR-codes meer informatie kunnen vinden over professor Georges Lemaître (1894-1966), de grondlegger van de oerknaltheorie, en over het ontstaan en de evolutie van het heelal.

De route is het resultaat van een intense samenwerking tussen de zusteruniversiteiten KU Leuven en UCLouvain, de steden Leuven en Ottignies-Louvain-la-Neuve, en de provincies Vlaams- en Waals-Brabant.

De lancering van de ‘Big Bang’-route gaat van start op 23 mei 2019 aan het standbeeld van Georges Lemaître op de Place des Sciences in Louvain-la-Neuve. Een delegatie van de beide universiteiten, de steden en de provincies springt daar op de fiets richting Leuven. De rectoren Luc Sels en Vincent Blondel fietsen mee, samen met onder andere gouverneurs Gilles Mahieu en Lodewijk De Witte, burgemeester Julie Chantry en schepen Denise Vandevoort. Om 16 uur worden de fietsers verwelkomd aan het standbeeld van Lemaître in het College van Premonstreit, in Leuven.

Over de auteur

Ann Peeters

Ann Peeters