Krullevaar’t vraagt aandacht voor zachte weggebruikers

Kirsten Bosmans
1 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Deze week staat de zachte weggebruiker centraal in de mobiliteitsactie van GO! Freinetschool Krullevaar’t in Wilsele-Putkapel. Een hele week lang wordt actie gevoerd met als doel rond de nieuwe schoolpoort een veilig verkeersklimaat te scheppen.

Gisteren namen de leerlingen van GO! Freinetschool Krullevaar’t hun nieuwe schoolingang in gebruik: deze verhuisde van de Aarschotsesteenweg naar de Oudstrijderslaan. In de Oudstrijderslaan werd in de testfase eenrichtingsverkeer ingevoerd.

De gewijzigde situatie vraagt om sensibilisering. Daarnaast bekijkt de school ook welke ingrepen op korte termijn de verkeerssituatie aan de schoolinkom nog kunnen verbeteren voor de zachte weggebruiker. Bijkomende verkeersborden om de gewijzigde verkeerssituatie te signaleren en een duidelijker parkeerbeleid in de straten rond de school zijn alvast twee suggesties die de nieuwe schoolomgeving ten goede zouden komen.

Deze plek is van mij!

Donderdag zullen vanaf 8u15 tot 8u45 knuffeldieren in de Oudstrijderslaan geplaatst worden om aandacht te vragen voor de zachte weggebruikers. De knuffels dragen boodschappen als “Laat dit vrij, deze plek is van mij!” en hebben als doel (groot)ouders bewust te maken van hun parkeer- en stationeergedrag en goed gedrag te belonen. Ouders, leerkrachten en leerlingen zijn uitgenodigd om op donderdag knuffelzacht in onesie naar school te komen.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans