Kris Bovin (N-VA) vanaf deze maand in Leuvense gemeenteraad

Kirsten Bosmans
2 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Maandag legde Kris Bovin als opvolger van Renate Hufkens de eed af in de Leuvense gemeenteraad. Professioneel werkte hij onder als secretaris bij Europarlementslid Willy Kuijpers en was hij lang voorzitter van de lokale VU-afdeling.

In die VU-periode begeleidde hij de heraanleg van de Diestsesteenweg, lanceerde hij het idee voor een evenementenhal (de huidige Brabanthal) op het industrieterrein van Haasrode i.p.v. in het Provinciaal Domein, zorgde hij voor het behoud van de groene open ruimte in de Lemingvallei in Kessel-Lo, voerde hij actie voor het behoud van het Leuvense erfgoed, …

Thema’s

Als fietser gaat zijn aandacht in de eerste plaats uit naar fietsveiligheid en -comfort. Inwoners overtuigen om nog meer en vrijwillig van dit vervoermiddel gebruik te maken, het kan nog beter.  In een aantal gevallen gaat het om logische ingrepen, zoals het aangeven en bewegwijzeren van vrije fietsplaatsen in de stationsparkings. En waarom de bewoners van het De Somerplein en omgeving geen ‘bewonerskaart’ geven voor de ondergrondse fietsenstalling daar, zodat ze er ook ’s nachts hun fiets zonder ‘boete’ kunnen stallen?  Ook de woonnood in Leuven is een belangrijk punt. Niet alleen de gestegen woningprijzen, maar ook de daarop volgende stijging van huurprijzen maken dat veel mensen de stad verlaten. Daarnaast gaat de aandacht van Bovin ook uit naar duurzaamheid.  Zo stelde hij zijn wagen als een van de eersten in Leuven beschikbaar als deelwagen en is hij al geruime tijd coöperant van een 100% groene energiecoöperatie. Tevens heeft hij een grote aandacht voor het waardevolle historische patrimonium van de stad, inclusief stadsarcheologie, voor een efficiënt gebruik van financiële middelen, publieke infrastructuur en openbaar domein, voor een goed leiderschap en een voorbeeldfunctie van de overheid en zijn vertegenwoordigers.

 

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans