Kringwinkel SPIT Heverlee onder de sloophamer

Ann Peeters
1 jaar geleden
door Ann Peeters

143 633 klanten krijgen een nieuwe winkel, 327 werknemers een nieuwe werkplaats.

“Na meer dan 10 jaar voldoet de winkel aan de IJzerenmolenstraat niet meer aan de normen die we onszelf opleggen”,  zegt directeur Lieven Van der Stock. “Vorig jaar passeerden er 143 633 klanten aan de kassa van De Kringwinkel in Heverlee. In de beginjaren waren er dat 60 301. Ook het aantal werknemers kende een groei, van 196 in 2009 naar 327 nu. Een nieuwbouw dringt zich dus op.”

“We gaan voor een optimale werkomgeving voor onze werknemers en een verrassende winkelervaring voor onze klanten en gevers”,  klinkt het bij De Kringwinkel. SPIT zet hierbij maximaal in op milieu: “We gaan verder dan de wettelijke bepalingen en vinden dit als milieuorganisatie een evidentie. Met een groendak en bijenhotels zetten we in op biodiversiteit. Door bewust te kiezen voor bepaalde technieken van isolatie, ventilatie, verlichting en volledige verwarming op warmtepompen kunnen we een energiezuinig gebouw neerzetten. Door de gemaakte bouwkeuzes genereren we een ecologisch meerwaarde.”

“Met de nieuwe winkel kiezen we voluit voor de toekomst”, zegt Ingrid De Roo, communicatieverantwoordelijke van ViTeS. “Sinds een tweetal jaren varen we onder de vlag van Kringwinkel ViTeS, samen met de kringwinkels uit Brussel en de rand. In dit nieuwe gebouw zullen we een doorstart maken van ons nieuw merk. Een nieuw merk met nog meer aandacht voor mens en milieu.”

Tijdens de volledige duur van de werken blijft het geverspunt en een winkelgedeelte open. “Het wordt een beetje improviseren, maar dat moet kunnen”, klinkt het bij SPIT. De winkel zal voorlopig ondergebracht worden in de voormalige refter en een gedeelte van de ateliers.

Na de zomer opent de nieuwe winkel.

Over de auteur

Ann Peeters

Ann Peeters