Koningin Mathilde en studenten werken rond duurzame ontwikkeling

Kirsten Bosmans
1 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Op dinsdag 17 april brengt Koningin Mathilde een bezoek aan Leuven voor het evenement ‘We, The Future?!’, een actiedag georganiseerd voor en door studenten. Gedurende deze hele dag staat duurzame ontwikkeling centraal door de Sustainable Development Goals in de schijnwerper te zetten.

In 2015 heeft de Verenigde Naties 17 Sustainable Development Goals (SDGs) opgesteld. Die doelstellingen werden goedgekeurd door de wereldleiders en zouden tegen 2030 gerealiseerd moeten worden, met duurzame ontwikkeling als doel. De huidige studenten, de generatie van morgen, zullen die doelstellingen moeten waarmaken. Veel studenten zijn echter nog niet vertrouwd met de SDG’s en daarom wordt deze dag ‘We, The Future?!’ georganiseerd. 2030 staat niet op de agenda van morgen, maar van vandaag!

Het evenement wordt georganiseerd door de Leuvense studentenorganisaties en ondersteund door verschillende andere Belgische studentenorganisaties. Daarnaast steunen LOKO, KU Leuven, Stad Leuven, Hello Bank en BNP Paribas het evenement. Honderden studenten van Belgische universiteiten krijgen de kans om op interactieve wijze kennis te maken met de SDG’s, hun ideeën rond duurzame ontwikkeling te delen en hun stem te laten horen.

De Koningin zal vanuit haar rol als SDG-advocate bij de Verenigde Naties het sluitstuk van deze dag bijwonen. Hare Majesteit zal dan ook het woord nemen tijdens de Plenaire Sessie, evenals Herman Daems, voorzitter van de Raad van Bestuur van BNP Paribas Fortis.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans