Knuffeldieren schieten studenten ter hulp LOKO & Radio Scorpio openen ‘studentenboerderij’

Stefan Van de Weyer
1 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

Op vrijdag 15 juni zendt Radio Scorpio zijn elfde blokspecial uit. Voor deze editie opent de oudste vrije radio van het land samen met LOKO een heuse ‘studentenboerderij’ aan het Kasteel van Arenberg. “Studenten kunnen de dieren komen knuffelen, maar ze ook eventjes lenen als studentenmaatje.”

Al sinds 2012 zendt Radio Scorpio een special uit tijdens de laatste dagen van de blokperiode. ‘SOS Blok’ van LOKO, de Leuvense studentenkoepel, heeft ook als doel om de laatste loodjes te verlichten. Om de studenten extra aan te moedigen, deden ze beroep op ‘Beestig Bezoek’.

Beestig Bezoek is een project uit Winksele en verhuurt tamme dieren aan voornamelijk basisscholen. Maar deze keer mogen ook studenten genieten van de aandacht van de dieren. Zo zullen tijdelijk enkele cavia’s, konijnen, schapen, kippen en geitjes rondlopen aan de ingang van het kasteel van Arenberg.

“Aangezien studenten tijdens de blok vaak gestresseerd zijn en weinig sociaal contact hebben, zijn de dieren de ideale blokontspanning. Dieren maken mensen gelukkiger, dat is zelfs wetenschappelijk bewezen”, weet presentator Gerrit Willems van Radio Scorpio.

Blokplaten en een springkasteel

De muziek wordt tijdens de radio-uitzending volledig gekozen door de studenten zelf. “We draaien letterlijk alles. De term ‘vrije radio’ mag je dus letterlijk nemen”, glimlacht Willems. Een week later zal er nog een uitzending volgen vanop de campus Sociale Wetenschappen. Dan geen diertjes, maar wel een springkasteel om even te ontspannen.

De studentenboerderij opent vrijdag haar deuren tussen 10 en 13 uur. Geïnteresseerden zijn welkom aan het Kasteel van Arenberg (Kardinaal Mercierlaan 94, 3001 Leuven). Luisteren naar de blokspecial van Scorpio kan via 106 FM in Leuven en online op http://www.radioscorpio.be/luister

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer