Klimaatmars Leuven verwacht 10.000 deelnemers

Kirsten Bosmans
1 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Donderdag vindt in Leuven een nieuwe Klimaatmars plaats. Na de vorige succesvolle editie mikken de jongeren op 10.000 deelnemers. Ook Anuna De Wever, de voorvechtster van de klimaatmarsen, komt langs.

“Wij zijn KlimaLeuven, een groep geëngageerde Leuvense jongeren van SALCO, Paridaens en HDC die zich inzetten voor het klimaat. Nu donderdag organiseren wij een Klimaatmars in Leuven”, klinkt het. “De samenkomst is om 12.30 uur op het Ladeuzeplein, waar een bandje zal spelen. Daarna volgen verschillende speeches, van onder andere KlimaLeuven, Mohamed Ridouani en Anuna De Wever. Vervolgens zal een delegatie van het Lemmensinstituut het liedje ‘We Are The World’ spelen. Daarna, rond 13.30 uur, start de wandeling. Ons doel is om een vrijblijvende en laagdrempelige mars te organiseren ter ondersteuning van die in Brussel. Op die manier kunnen we ook de jongeren die niet tot in Brussel geraken de kans geven om hun stem te laten horen.”

“We hebben Youth For Climate, de groep die de marsen in Brussel organiseert, uitgenodigd om te komen. Anuna De Wever en Kyra Gantois hebben bevestigd dat ze aanwezig zullen zijn.”

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans