Klacht tegen gemeentebestuur na Thaise overname OHL

Stefan Van de Weyer
3 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

Leuvense oppositiepartijen Open VLD en N-VA dienen klacht in bij de Vlaams-Brabantse gouverneur over overname van voetbalclub Oud-Heverlee Leuven (OHL) door de Thaise groep King Power. Volgens de partijen kregen ze niet de mogelijkheid om elke partij in het dossier te horen.

Er werd klacht tegen het Leuvense gemeentebestuur ingediend op basis van artikel 49 van het huishoudelijk reglement van de stad. ”, Dit regelt de werking van de commissies belast met het voorbereiden van de besprekingen in de gemeenteraadszittingen.

Zo is het voor beide partijen onmogelijk om een gefundeerde beslissing te nemen wanneer het dossier ter stemming zal voorliggen op een van de volgende gemeenteraadszittingen. “Dit gebrek aan democratie moet streng aangepakt worden door de gouverneur,” klonk het bij beide partijen.

De nieuwe eigenaar van de fusieclub, King Power, krijgt volgens het voorakkoord afgesloten op 16 mei maximaal twintig dagen voor een boekhoudkundig bedrijfsonderzoek. Het clubbestuur hoopt dat de overname einde mei kan afgerond worden. Begin juni zouden de plannen van de Thaise eigenaar aan de oppervlakte moeten komen.

Burgemeester Louis Tobback verklaarde eerder dat het financiële plaatje klopte. Eerder ontstond er al verzet omtrent de mogelijke overname van OHL door Chinezen, Shanghai Naisi Investment Management Center.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer