Kippen niet welkom in Schaffen Buurtbewoners tegen komst pluimveebedrijf

Stefan Van de Weyer
3 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

Het is de buurtbewoners van de Kriekelswarande in Schaffen menens, ze zijn gekant tegen de komst van een groot pluimveebedrijf en nemen de wapens op om zich te mengen in een juridische strijd daaromtrent. Al veertig bewoners van de wijk verenigden zich al tegen het pluimveebedrijf van Ivan Moonen uit Deurne.

In concreto zouden er twee loodsen komen elk met een oppervlakte van 2.600 vierkante meter, daarin zouden 81.000 kippen moeten plaats nemen. De bewoners vinden dat zulke bedrijvigheid eerder op een industrieterrein onderdak moet vinden. Ze vrezen ook vooral het af- en aanrijden van vele zware trucks en de geuroverlast. Ook Natuurpunt ziet geen heil in dit grootschalige project en ziet in een vooraf opgemaakt milieueffectenrapport (MER) verschillende fouten staan.

De pluimveehouder schrikt van al deze heisa. Hij stelt dat er voor dat aantal kippen geen milieueffectenrapport is vereist. Verder zou de firma aan de N29 liggen zodat de vrachtwagens niet in de woonwijk zouden rijden. Het comité stelde recentelijk een bezwaarschrift op. Dat zal ingediend worden bij het college van burgemeester en schepenen. Op www.geenkiekeswarande.be staat meer info.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer