Kindertheater op de Stadsbegraafplaats Leuven lanceert uniek taboedoorbrekend kindertheater over rouw en verlies

Stefan Van de Weyer
1 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

Leuven wil als lokaal bestuur rouw en verlies breed en zonder taboes bespreekbaar maken. Daarbij mogen kinderen en jongeren niet worden vergeten: zij gaan immers vaak op een andere manier om met verdriet en rouw dan volwassenen. De stad wil ook hen voldoende kansen geven om op hun eigen manier om te gaan met verlies. Daarom liet ze een theatervoorstelling op kindermaat maken over dit thema – op de Stadsbegraafplaats zelf gebracht.

Kom alles te weten over dit stadsinitiatief tijdens een persmoment voorafgaand aan de voorstelling op woensdag 11 april om 14.30 uur op de Stadsbegraafplaats.

Op vraag van stad Leuven creëerde theatergezelschap Max Last de theatervoorstelling ‘Spinnenmetenknippen’, een gevoelig verhaal vol humor en muziek. De acteurs nemen het jonge publiek mee op wandel op de Stadsbegraafplaats en vertellen een verhaal over vriendschap, verdriet en loslaten.

De titel van het stuk verwijst naar de schikgodinnen, personages uit de Griekse mythologie die het levenslot van de mensen bepalen: ze spinnen het, meten het en knippen het uiteindelijk door. Met de voorstelling wil stad Leuven rouw en verlies bespreekbaar maken voor kinderen en jongeren, hen de begraafplaats eens op een andere manier laten zien, en tonen dat omgaan met verlies voor iedereen anders kan en mag zijn.

Praktisch

Als je graag één van de voorstellingen bijwoont, geef dan een seintje op veva.degroote@leuven.be. Er zijn telkens enkele plaatsen gereserveerd voor journalisten.

Gezinsvoorstellingen van 15 -16 uur op

  • zondag 8 april
  • maandag 9 april
  • woensdag 11 april

Schoolvoorstellingen van  10 -11 uur en van 13.30-14.30 uur op:

  • maandag 16 april
  • maandag 23 april
  • maandag 7 mei

Locatie: Stadsbegraafplaats, Nieuwe Kerkhofdreef, Heverlee

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer