Kinderbegeleider en onthaalouder zet ‘baas’ aan het werk

Kirsten Bosmans
6 maanden geleden
door Kirsten Bosmans

De onthaalouders en kinderbegeleiders van Landelijke Kinderopvang mogen hun ‘baas’ op vrijdag 11 oktober een dag aan het werk zetten. Zo wil die hen bedanken voor hun grote inzet naar aanleiding van de Dag van de Onthaalouder/Kinderbegeleider.

De onthaalouders/kinderbegeleiders stellen zelf het takenpakket voor hun ‘baas’ samen. Die moest zich wel eerst presenteren als de ideale kandidaat-assistent voor één dag. Landelijke Kinderopvang wil via het samen delen van de werkvloer, het wederzijds begrip en waardering voor elkaars concrete job nog verhogen.

Onthaalouders en kinderbegeleiders verdienen terecht deze waardering. Ze werken elke dag op vroege en late uren. Ze wisselen luiers, ravotten buiten, hebben oog voor individuele noden van elk kind en stimuleren ze in hun ontwikkeling. Ze zorgen voor een echte thuis wanneer de ouders aan het werk zijn.

Op 52 locaties neemt de ‘baas’ een paar taken uit handen van onthaalouders en kinderbegeleiders. Hij of zij helpt bij het koken, de kinderen verzorgen, ravotten en ook voorlezen. Elke ‘baas’ neemt hiervoor het eigen favoriete leesboek mee. Want taalstimulering en voorlezen is bij Landelijke Kinderopvang een belangrijk aandachtspunt in de ontwikkeling van kinderen.

Op verschillende locaties in regio Leuven-Aarschot zal een ‘baas’ ingezet worden op de werkvloer. Dit is onder andere het geval bij Els Hennes (onthaalouder) in Wezemaal en Kinderdagverblijf Pagadder in Erps-Kwerps.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans