Kersverse vader en grootvader Stienes en Bert Longin stomen zich klaar voor de Eleven Sports 24 Hours of Zolder

Kirsten Bosmans
6 maanden geleden
door Kirsten Bosmans

Drukke dagen ten huize Longin, met de Eleven Sports 24 Hours of Zolder in aankomst én een eerste (klein)zoon voor Bert en Stienes Longin.

Volgend weekend staat het hoogtepunt van het Belcar Endurance Championship 2019 op het programma, de Eleven Sports 24 Hours of Zolder. En natuurlijk willen Bert en Stienes Longin, Christoff Corten en Giorgio Maggi met Krafft Racing Norma naar het hoogste podiumtrapje rijden.

Dat de Eleven Sports 24 Hours of Zolder een grote uitdaging is voor mens en machine, dat weet ervaren racepilot Bert Longin als geen ander. Met 23 deelnames achter de kiezen.

“Er zijn nogal wat zegekandidaten, ja”, stelt Bert Longin. “Daarom is een goede voorbereiding absoluut noodzakelijk. Ik heb het geluk om me bij mijn 24ste deelname aan de 24 uur te kunnen omringen met drie jonge gasten met veel talent en veel goesting. Ze zitten alle drie op het hoogtepunt van hun kunnen, dus qua strategie of wedstrijdindeling hoeven we geen compromis te sluiten.”

Voor Stienes Longin wordt het een wel héél speciale week om als kersverse vader nog eens 24 u van zijn slaap op te offeren. Volgens Longin junior geen probleem: “De geboorte van Matthieu geeft me heel veel energie”, lacht de Leuvenaar. “En maar goed ook. Want ik zou die 24 uur ook wel eens graag willen winnen.”

 

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans