Kerstmarkt terug naar oude locatie voor 31ste editie

Stefan Van de Weyer
1 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

De Leuvense Kerstmarkt keert na een verhuis naar het Sint-Donatuspark terug naar het Herbert Hooverplein en het Ladeuzeplein. Vanaf woensdag 12 tot en met zondag 23 december staan er 170 originele standen die een typische kerstsfeer met zich meebrengen. Alle horecastanden worden dit jaar trouwens bemand door verenigingen die ‘de keuken van mama’ promoten.

De Leuvense Kerstmarkt staat tot ver buiten de landsgrenzen bekend als een prachtig en traditioneel evenement. De organisatoren blijven ook deze winter trouw aan die filosofie. Ze verwelkomen de enige echte kerstman die zijn intrek neemt in het Kersthuis. Jong en oud kunnen op bezoek gaan bij hem. Verder is het bekende kusbrugje met een maretak voor de verliefde koppeltjes en de verteltent waar leuke verhalen worden verteld, aanwezig.

Dit jaar staan er enkele nieuwigheden op de Leuvense Kerstmarkt. Geen traditionele marktkramen, maar verse gerechten ter plaatse bereid door plaatslijke verenigingen. Er werd ook aangepaste verlichting voorzien om een feeërieke sfeer te brengen. Meer informatie valt te verkrijgen op www.leuvensekerstmarkt.com

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer