Karateclub Samoerai Leuven behaalt op BK zeven podiumplaatsen waaronder twee maal de nationale titel

Ann Peeters
1 jaar geleden
door Ann Peeters

Karateclub Samoerai Leuven nam deel aan het Belgische kampioenschap in Luik en behaalde 7 podiumplaatsen, waarvan 2 nationale titels.

Op zaterdag 23 februari 2019 vond in Luik het Belgisch kampioenschap karate plaats, georganiseerd door de Belgische Karate Federatie (BKF). Het was een drukbezet kampioenschap met in totaal 611 inschrijvingen uit 75 Belgische clubs.

Met maar liefst 21 podiumplaatsen op het Vlaams kampioenschap vorige maand, begonnen de kampers van Samoerai Leuven goed voorbereid aan dit Belgisch kampioenschap. Ze behaalden er 7 mooie podiumplaatsen, waaronder twee maal de Belgische titel.

Traditioneel stond eerst het onderdeel kata op het programma. In deze discipline behaalden de Leuvense karateka’s 2 podiumplaatsen: Marie Millet werd Belgisch kampioen bij de kadetten dames, na reeds Vlaams kampioen te zijn geworden in deze discipline. Micky Mrozek behaalde een derde plaats in de categorie heren U21.

Daarna was het dan de beurt aan de kumitecompetitie : hier legden de karateka’s van Samoerai Leuven beslag op 7 medailles: Michael Dasoul staat momenteel 18e en als eerste Belg op de ranking van de Wereld Karate Federatie (WKF) in de categorie heren senioren -60kg. Hij bevestigde door zaterdag ook de Belgische titel in deze categorie te veroveren.

Een zilveren medaille was weggelegd voor Marwa Nassiri bij de junioren dames (-59kg). Lisa Bracke (senioren dames -68kg), Melissa Dubois (senioren dames -68kg) en Jelena Lakovic (junioren dames +59kg) brachten tenslotte brons mee naar Leuven.

Over de auteur

Ann Peeters

Ann Peeters