KabaaL lanceert met groot feest op 9 september

Stefan Van de Weyer
2 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

Leuven draagt fier de naam Kind- en Jongerenstad. In het kader daarvan ontstond KabaaL, het label van en voor kinderen in Leuven. Afgelopen zomer kon je KabaaL al spotten op heel wat activiteiten en events. Maar hét grote lanceringsfeest is op 9 september van 13 tot 17 uur in Park De Bruul. Het wordt een feestelijke dag vol leuke activiteiten, kindergeschater en hopelijk een hele hoop… KabaaL.

KabaaL wil het verhaal van kinderen in Leuven vertellen. Het brengt  in kaart wat er voor en door kinderen gebeurt met verhalen en beelden. KabaaL wil kinderen prikkelen en  inspireren zodat ze op hun manier ontdekken wat ze graag doen. Door er steeds voor hen te zijn, maar ook door hen actief aan te spreken. Daarbij is het belangrijk dat kinderen kind kunnen zijn en blijven. Met hun eigen keuzes, wensen en dromen.

Schepen Dirk Vansina: “KabaaL biedt ALLE kinderen de kans om op een speelse manier te experimenteren in en vorm te geven aan hun Leuven, waar hun mening ertoe doet. Het maakt hen bewust van hun talenten. Zo worden ze samen sterke Leuvenaars, nu en later.”

Daarnaast zet KabaaL partners rechtstreeks en onrechtstreeks aan tot reflectie over hun eigen aanbod voor kinderen om op termijn de kwaliteit ervan te verhogen.

Kom mee kabaal maken op het lanceringsfeest

Op  zondag 9 september kan je  tussen 13 en 17 uur met het hele gezin deelnemen aan een interactieve zoektocht in  Park De Bruul (Brouwerstraat,  Leuven) en  KabaaL ontdekken.

Daarnaast zijn er ook  springkastelen, skate-initiaties, Highland Games, volksdans, initiatie longboarden, circusworkshops, een touwenparcours, voorleesmomenten,… Kortom een heel aanbod van sport en spel. Gratis!

Je kan er meteen ook een exemplaar van het nieuwe KabaaLmagazine meenemen, een blad met verhalen voor en door kinderen over wat er in Leuven te beleven valt … én met steeds ook een leuke wedstrijd.

Nieuwsgierig naar meer?

Lees de verhalen van de kinderen in Leuven. Maak kennis met onze KabaaLmakers en bekijk Leuven door hun ogen op www.kabaalleuven.be.

Een blik achter de schermen van onze kinderstad en impressies van leuke activiteiten voor kinderen in Leuven vind je op instagram.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer