Justus Lipsiusplein in nieuw jasje gestoken

Kirsten Bosmans
3 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Het Justus Lipsiuspleintje in Leuven is in een nieuw jasje gestoken. Er zijn onder andere nieuwe bankjes geplaatst en in een later stadium komen er ook nog bomen bij. De meningen zijn over het algemeen positief, al klinkt er ook milde kritiek.

Het pleintje in kwestie ligt aan de Bondgenotenlaan en is vooral bekend vanwege het standbeeld van Justus Lipsius dat erop prijkt. De nieuwe bankjes in hout vallen op, al is niet iedereen er even lovend over. Gemeenteraadslid Luc Ponsaerts (Open Vld) heeft zijn bedenkingen. “De nieuwe inrichting is zeker geen miskleun, maar de stad moet wel oppassen dat ze geen allegaartje van straatmeubilair op de Leuvense pleinen plaatst. De pleinen in de stad horen niet ondergedompeld te worden in een wanorde van verschillende stijlen. Volgens mij is het wel zinvol om een masterplan op te stellen voor de herinrichting van de Leuvense pleinen. Er staan er immers nog heel wat op het programma.” Ponsaerts pleit ook voor een grondige poetsbeurt van de sokkel van het standbeeld.

In het najaar wordt nog extra groen voorzien op het pleintje. Het gaat om waaierbomen die in de breedte groeien en zo een groen karakter geven aan het plein.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans