Juma Group Mechelen – Leuven verkozen tot beste BMW & MINI dealer in België

Stefan Van de Weyer
1 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

FLEET magazine ging voor het eerst op zoek naar de beste dealers in België. De verkiezing van de FLEET Dealer Of The Year werd in samenwerking met alle multimerk leasemaatschappijen die actief zijn in België georganiseerd. Juma Group Leuven-Mechelen kwam met haar verbindende en proactieve aanpak als trotse winnaar uit de bus voor de merken BMW & MINI.

Ambitieuze vernieuwende aanpak

Juma Group Leuven-Mechelen was met een afvaardiging uit alle bedrijfsafdelingen goed vertegenwoordigd tussen de bijna 1.000 andere aanwezigen in de Nekkerhal. Met BMW en BMWi vestigingen in Leuven en Mechelen, de MINI Store in Leuven, de BMW Premium Selection tweedehandsafdelingen in Leuven en Mechelen en op beide locaties een carrosserieafdeling, is Juma een gevestigde waarde in de autowereld voor de regio’s Mechelen en Leuven.

Beide concessies van de Juma Group hanteren een vergelijkbare bedrijfsfilosofie en dragen het familiale karakter, waarbij iedereen zich welkom voelt, hoog in het vaandel. De Juma Group wordt gekenmerkt door een ambitieuze vernieuwende aanpak en zoekt voortdurend naar verbeteringen om nog efficiënter te werken, liefst met synergie over de vestigingen heen.

Legendarisch rijplezier

“Ons motto – ‘Legendarisch rijplezier beleeft u bij Juma’ – is niet zomaar een slogan,” zegt Gunter Van Lent, concessiehouder van de groep. “U merkt het meteen wanneer u onze concessies binnenstapt, hier ademt alles automobielpassie. Standaardoplossingen hoeft u van ons dus niet te verwachten; wel advies, perfect op maat van uw specifieke wensen en noden. Met minder neemt een Juma-klant geen genoegen. “Het idee om in beide vestigingen onze fleet activiteiten nóg verder te professionaliseren is kort na de overname ontstaan. We kozen ervoor om onze krachten en expertise te bundelen in een overkoepelend Fleet Team. In Leuven hadden we tot dan vooral ervaring in het hunting of prospectie verhaal, daar waar we ons in Mechelen duidelijk onderscheidden als adviseur. Het Fleet team, ontstaan onder leiding van Jakob Mignon, draait vandaag op volle toeren en is in constructieve dialoog met zo veel mogelijk stakeholders uit het rijke en gevarieerd fleet landschap.”

Special ingredient

Jakob Mignon, Fleet verantwoordelijke van de Juma Group, geeft meer uitleg over het succes van het Fleetteam: “Onze service reikt verder dan het beantwoorden van alle vragen met betrekking tot mobiliteit. Wij onderscheiden ons door, soms ongevraagd, proactief advies mee te geven aan onze klanten omtrent veelbesproken thema’s. Het afgelopen jaar lag de focus op WLTP en de gefaseerde veranderingen in fiscaliteit. Op deze manier werden we voor al onze klanten en prospects een betrouwbare adviseur, zelfs over onze eigen merken heen. Volgens mij zit ons geheim of ‘special ingredient’ dan ook in het verbinden van mensen. Zo brengen we graag en in alle transparantie op regelmatige basis onze zeer gewaardeerde klanten, experts, leasepartners, prospecten en collega’s van het BMW/MINI Corporate Sales team met elkaar in contact: om elkaar te leren kennen, van elkaar te leren, en elkaar te versterken.”

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer