Julie Vandaele haalt zilver op BK indoor skiën

Kirsten Bosmans
2 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Julie Vandaele (12) staat al op de latten sinds ze 2,5 jaar oud was. De laatste twee jaren is ze enorm intensief met de sport bezig en lijkt ze zo bijna met haar ski’s vergroeid: elke schoolvakantie is ze op de piste te vinden en daarbuiten skiet ze bijkomend nog een tiental weken in de Alpen.

Drie maal per week traint Julie met de club Snow Valley Racing Team uit Peer. Sinds het begin van dit seizoen maakt ze ook deel uit van BEAST (Belgian Alpine Skiing Team), het nationale skiteam van België onder leiding van Karen Persyn.

Haar inzet bleef niet onopgemerkt. Julie vergaarde de laatste jaren tal van nationale titels in het alpijns skiën. Als ambitieuze tiener legt Julie de lat ook hoog op studiegebied. Ondanks de toenemende intensiteit van de trainingen en – internationale – wedstrijden in de winterperiode is ze ook vastberaden om hoge toppen te scheren in het eerste jaar secundair onderwijs van het Sint-Pieterscollege van Leuven. Een schare trouwe fans volgt alvast haar successen op de voet – en op de ski’s.

Vorig weekend behaalde ze, tijdens de Belgische Kampioenschappen (BK) indoor Alpijns skiën in Snow Valley in Peer, een zilveren medaille bij de dames U14. Vanaf eind volgende week vertrekt ze voor een groot deel van de winter naar de bergen om te trainen en ook aan internationale wedstrijden mee te doen, onder leiding van de nationale Coach Karen Persyn.

 

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans