Julie Vandaele behaalt 2 keer brons op BK skiën

Kirsten Bosmans
1 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

De 12-jarige Julie Vandaele uit Leefdaal heeft vorige week tijdens de Belgische Kampioenschappen alpineskiën in het Franse Val d’Isère twee bronzen medailles behaald bij de U14 dames, en dat zowel in de slalom als in de reuzenslalom.

Sinds september 2018 gaat het razendsnel voor Julie. Niet alleen startte ze als eerstejaars in het Sint-Pieterscollege van Leuven, ze begon ook als lid van het BEAST (Belgian Alpine Ski Team), het nationale skiteam van België onder leiding van Karen Persyn, voormalig Europacup en Worldcup skiester. Daardoor is ze tijdens de winter 80 procent van de tijd niet achter de schoolbanken te vinden, maar op de latten tijdens trainingen en wedstrijden in het buitenland. En dat dit vruchten afwerpt, dat is duidelijk.

Als eerstejaars U14 heeft Julie  eerder dit seizoen al heel wat eretitels behaald: vice-Belgisch kampioen indoor slalom en vice-Vlaams kampioen slalom en reuzenslalom bij de U14.

Het was voor haar ook een grote eer dat ze, als eerstejaars, geselecteerd werd om met het Belgisch team deel te nemen aan FIS Children (internationale) wedstrijden. Ze skiede in de slalom ook al een aantal mooie plaatsen, onder andere een 6de plaats op de Trofeu Borrufa in Andorra. Op het wereldkampioenschap voor miniemen Alpe Cimbra in Italië eindigde ze als 23ste in de slalom en als  2de van het geboortejaar 2006.

Het wedstrijdseizoen in de bergen is nu afgesloten maar ze blijft daar nog een week om op techniek te trainen en om zonder de wedstrijdstress wat plezier te hebben. Vanaf eind april tot eind mei is er nog de terugronde van de indoor Sneeuwcup van Vlaanderen waar ze momenteel op de 2de plaats staat in de stand.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans