Jongeren delen klappen uit in Mechelsestraat

Stefan Van de Weyer
1 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

Een 26-jarige man uit Leuven belandde woensdagochtend na een nachtje stappen met een bloedend aangezicht in het ziekenhuis. In de Mechelsestraat werd hij aangesproken door enkele jongeren. Eén van hen vroeg of hij geld had.

Toen hij negatief antwoordde en wilde verder gaan, werd hij tegen de grond geduwd en kreeg wat klappen en stampen. Het slachtoffer hield aan deze agressie verschillende blauwe plekken en builen over en een bebloed aangezicht. Hij werd voor verzorging overgebracht naar het UZ Gasthuisberg waar enkele hechtingen werden aangebracht. Hij is een week werkonbekwaam. Het slachtoffer werd niet bestolen. Kort na de feiten werden door de patrouilles, die op zoek gingen naar de daders, vier jonge mannen uit het Leuvense opgepakt die mogelijks bij de feiten betrokken zijn. Een vijfde verdachte kon al lopend aan de politie ontsnappen. Verder onderzoek, o.m. van camerabeelden in de buurt van de feiten, moet uitwijzen of deze jongeren, die allen minderjarig zijn, effectief bij de feiten betrokken waren.

Het voorbije weekend werden ook al twee twintigers, die na een avondje stappen alleen naar huis keerden, door een groepje jongeren bedreigd en belandde één van hen met lichte verwondingen in het ziekenhuis. Eén van die feiten vond ook plaats in de Mechelsestraat. Of de feiten verband houden met mekaar moet blijken uit het verder onderzoek.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer