Jonge leerkracht geeft tweede boek uit voor kinderen die niet graag lezen

Kirsten Bosmans
1 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Han Lasseel (28) uit Leuven heeft na zijn eerste boek: ‘De Manniekies – In Hades’ nu ook zijn tweede boek in de reeks uitgebracht: ‘De Manniekies – Het Zilvermeer. Speciaal voor kinderen die niet zo graag lezen. Het boek is verschenen bij uitgeverij C. de VriesBrouwers.

Wat zorgt ervoor dat kinderen die niet graag lezen deze boekenreeks wel aantrekkelijk vinden? De enige voorwaarde waaraan de kinderen moeten voldoen is een gezonde dosis fantasie hebben. Als die voorwaarde vervuld is, is het recept eenvoudig: dialogen zorgen ervoor dat de geschreven taal toegankelijker wordt. Door ellenlange beschrijvingen weg te laten, kan de moeilijke lezer zich makkelijker blijven concentreren op het verhaal. De vele actie die aanwezig is, zorgt ervoor dat de vaart behouden blijft. Wie houdt er tot slot niet van een gezonde portie humor en uitgebalanceerde karakters?

De boeken zijn bewust niet te dik zodat kinderen die eerder naar de dunne exemplaren zoeken, ze ook vinden. De kaft is er eentje met opvallende kleuren.

Het tweede boek in de reeks: De Manniekies – Het Zilvermeer gaat in zeker zin verder op het eerste boek, maar ook zonder voorkennis is het aangenaam om te lezen en nog steeds goed te volgen. Hades, de slechterik in het verhaal, is uit op wraak. Hij wil Arkin, het hoofdpersonage, nog steeds uit de weg ruimen en dat doet hij door de natuurelementen in te schakelen. Net zoals wij de gevolgen ondervinden van een uitgebalanceerd klimaat, worden ook Arkin en zijn grot blootgesteld aan extreme weersomstandigheden. Hardnekkige droogte en vuurzeeën drogen de meren uit. Om zijn grot van voedsel en water te kunnen voorzien, moet hij eropuit trekken. Een tocht die niet zonder gevaren zit.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans