JONGCD&V steekt blokkende studenten een hart onder de riem

Kirsten Bosmans
1 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Intussen is het traditie geworden, want al voor het derde semester op rij voorzag de Leuvense JONGCD&V een menu voor enkele studenten in de studentenstad. Gastvrouw van dienst was kersvers gemeenteraadslid Liesbeth Vandermeeren, die haar huis ter beschikking stelde.

“Het begon eigenlijk met onze eigen leden die we in de examenperiode weinig of niet zagen”, legt JONGCD&V-voorzitter Thijs Craane uit. “En we dachten: als we nu eens koken voor de studenten in onze werking. Dan zien we ze nog eens, en kunnen we ze een hart onder de riem steken. Al snel gooiden we de formule om en nodigden we studenten – ook zonder politieke affiniteit of zelfs met een andere dan de onze – uit om door ons culinair verwend te worden.”

Thijs Craane, overigens nog oud-voorzitter van de overkoepelende studentenraad van de KHLeuven (tegenwoordige UCLL), vond het samenzijn van deze editie alvast heel geslaagd. Samen met andere leden en raadslid Liesbeth Vandermeeren kookten ze gisterenavond voor 5 studenten. “Op het menu stonden een soep van zoete aardappel en pompoen, tagliata met peer en blauwe kaas en een appelcrumble als dessert. Gezonde en evenwichtige voeding, zodat ze erna opnieuw met goede moed er tegenaan kunnen!”, zegt Liesbeth Vandermeeren, die in het dagelijkse leven werkzaam is als praktijkassistent aan de KU Leuven.

Daarnaast deelt de lokale jongerenafdeling ook dagelijks enkele bloktips op haar Facebookpagina. “Tips die van onze leden zelf komen. We bieden de succesformules van onze leden, met uiteenlopende achtergronden, graag aan”, besluit ondervoorzitter Ruben Geleyns.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans