Jong VLD Diest wil vacatures voor vakantiejobs bij de stad Diest openbaar maken Maurits Vande Reyde wil dat iedere jongere de kans krijgt om te solliciteren

Stefan Van de Weyer
4 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

Jong VLD Diest vindt dat vacatures voor vakantiejobs bij de stads-en OMCW diensten openbaar moeten zijn. Zo kan iedere jongere mee solliciteren. De jongerenafdeling van Open Vld richtte daarvoor de website ikwileenvakantiejob.be op. Jongeren kunnen er hun interesse doorgeven voor een zomerjob. Dat spelen de jong liberalen vervolgens door naar de stadsdiensten.

Maurits Vande Reyde, nationaal voorzitter van Jong VLD en inwoner van Diest, hoopt dat dit ertoe leidt dat vacatures online komen te staan: “Het is belangrijk dat iedere jongere de kans krijgt om te solliciteren voor een vakantiejob bij openbare diensten. In Diest zijn heel veel jongeren enthousiast om iets te betekenen voor hun stad. Op andere plaatsen zie je dat die vacatures wél openbaar zijn. Natuurlijk vragen openbare sollicitaties een administratie inspanning. Daarom willen wij het stadsbestuur alvast helpen en hen op de hoogte brengen van interesse bij jongeren.”

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer