Jong VLD bezoekt IMEC

Stefan Van de Weyer
2 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

Een kleine veertig leden van Jong VLD brachten recent een bezoek aan IMEC, het gerenommeerde Leuvense technologiebedrijf dat zich specialiseert in micro-elektronica. Het bezoek was tevens de start van het Blauwdruk-traject, waarmee Jong VLD een liberale langetermijnvisie op verschillende maatschappelijke thema’s wil neerzetten.

IMEC

“Met ‘technologie in de samenleving van morgen’ willen we jongeren de kans geven achter de schermen van een van ‘s werelds meest gerenommeerde techbedrijven te kijken”, zo zegt Jong VLD voorzitter Hans Maes. “We zijn dan ook vereerd dat CEO Luc Van den Hove uitgebreid de tijd nam om de ins en outs van het bedrijf te laten kennen”, vult Maes aan.

Na de uiteenzetting van Van den hove bracht de groep een bezoek aan de cleanroom (een stofvrije ruimte), hét paradepaardje van het bedrijf. Als kers op de taart sloten de jongeren de avond af met een uiteenzetting van Jochanan Eynikel, business filosoof en expert mensgericht ondernemen en toekomstdenken. “We proberen met onze activiteiten jongeren te stimuleren om dieper na te denken over thema’s die vandaag onze maatschappij aanbelangen. De uiteenzetting van Eynikel  over ethiek en technologie is daar een prachtig voorbeeld van”, zo zegt Maes.

Blauwdruk

Het bezoek aan IMEC kadert in een breder traject van Jong VLD waarmee de jonge liberalen een langetermijnvisie op de samenleving willen neerzetten. “Ons blauwdruk-traject is opgedeeld in verschillende thema’s, die elk op hun manier een toekomstig maatschappelijk debat bepalen.”, zo zegt politiek secretaris Jonas Veys. “Waar dit bezoek kadert in ons thema technologie, staan er later dit jaar activiteiten gepland rond identiteit en diversiteit, ecologie en internationale politiek”, zo vult collega-politiek secretaris Philippe Nys aan.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer